jueves, 23 de abril de 2009

"LA PRESENTACIÓN DE "CERO NEGATIVO" EN EL PORTAL OFICIAL DE LA CIUDAD DE l'HOSPITALET DE LLOBREGAT


El 21 de Abril fue presentada en La Biblioteca La Bóbila de Hospitalet la nueva novela de Fernando Gómez (Cero Negativo). Los anfitriones fueron Jordi Canal y el escritor Marc Pastor. El público participó en la tertulia que improvisadamente se formó al terminar de exponer a grandes rasgos el argumento de la novela.




Fernando Gómez presenta ‘Cero negativo’, el seu segon llibre

[canal-h.net, 22 d'abril de 2009]

Després de l’èxit de Los misterios de la calle Poniente, l’escriptor Fernando Gómez ha presentat a la Biblioteca de la Bòbila Cero negativo, gènere negre ambientat a L’Hospitalet.

Novel·la negra protagonitzada per un detectiu de L’H

Amb Cero negativo, L’Hospitalet ha entrat a la novel·la negra com a protagonista. El segon llibre de Fernando Gómez se centra en detectiu de la ciutat, Jorge Sáenz, que rep l’encàrrec de trobar un ronyó perdut.

Les seves investigacions el porten pràcticament a tots els barris de L’Hospitalet, a més de fer alguna escapadeta a la veïna Barcelona, i en el relat podem reconèixer llocs reals, com el parc de Can Buxeres o l’església Santa Eulàlia de Provençana, i també imaginaris, com el local de 'la Chata' que recrea els bars de Pubilla Cases on es cantava flamenc. Clar que també trobarem citats persones reals, com la periodista de Ràdio L’Hospitalet Maria Antonia Sánchez.

La curiosa trama a la recerca del ronyó acaba barrejant-se amb la vida privada del detectiu de la plaça de Mossèn Homar fins arribar a un final sorprenent, després de presentar-nos personatges tan carismàtics que, segons l’autor, donarien per protagonitzar una novel·la cadascun.

Fernando Gómez ha volgut retre homenatge a L’Hospitalet i a la Biblioteca de la Bòbila, en el seu desè aniversari. “Quan no coneixia L’Hospitalet, la veia des del tren, tenia una idea molt diferent. Ara que treballo aquí la veig diferent, veig que ha progressat, que s’ha desenganxat de Barcelona, que va a més i millor, m’ha enamorat”.

L’escriptor també té aparaules d’agraïment per a la Biblioteca de la Bòbila, on va presentar el seu primer llibre Los misterios dela calle Poniente basant en la història real d’Enriqueta Martí, la ‘vampira’ de Barcelona. Per això dedica dues pàgines a parlar de la biblioteca i de la plaça de la Bòbila. “París té els mateixos ingredients que L’Hospitalet –afirma-, la plaça de la Bòbila és com Les Halles, pots trobar la mateixa diversitat de gent”.

Potser per aquest motiu ha presentat també aquest segon llibre la Bòbila, la biblioteca de la ciutat especialitzada en gènere negre, “la primera d’Europa”, diu. La presentació ha estat a càrrec de Jordi Canal, el director, i del també escriptor Marc Pastor, a qui va conèixer per relatar la mateixa història de l’Enriqueta Martí a La mala dona.

Pastor creu que a Fernando Gómez li agraden les llegendes urbanes i que el detectiu Jorge Sáenz podria investigar-les. “La novel·la t’enganxa, amb personatges pintorescos, situacions de la vida real, components del món de la faràndula, de la televisió, té tots els ingredients de la novel·la negra, inclosa la femme fatal. L’Hospitalet té escenaris impagables”.

De fet, en el col·loqui obert amb el públic, els assistents han proporcionat nous casos i escenaris basats en la ciutat i barrejats amb la seva història, com l’inici del Camí de Sant Jaume català per Montserrat que comença davant Santa Eulàlia de Provençana. Gómez estudia ara la seva pròxima novel·la. “Tinc quatre projectes, quatre històries que considero interessants, però prefereixo no avançar-les fins a tenir-ho clar”. Si voleu saber més, l’escriptor manté un blog on parla de la seva obra: ceronegativo-jorgesaenz.blogspot.com.

No hay comentarios:

Publicar un comentario